O πρώην διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, εντάσσεται στο δυναμικό της Microsoft, μετέδωσε το CNBC.

Ο πρώην «Mr OpenAI» τίθεται επικεφαλής της ομάδας που αναλαμβάνει την έρευνα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Την Παρασκευή η OpenAI απέλυσε τον Σαμ Άλτμαν

Την περασμένη Παρασκευή έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI ξηλώνει τον Σαμ Άλτμαν, επισημαίνοντας ότι ο πρώην CEO «δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το ΔΣ» και προσθέτοντας πως «το ΔΣ δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI». Σημειώνεται ότι στη μετοχική σύνθεση της OpenAI δεσπόζει η Microsoft, η οποία κατέχει το 49% των μετοχών.

H OpenAI έκανε τα πρώτα της βήματα τον Δεκέμβριο του 2015, έχοντας την οικονομική υποστήριξη του Έλον Μασκ, CEO της Tesla. Ήταν μια από τις πολυάριθμες start up της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία εξερευνούσε τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Επτά χρόνια μετά η αποτίμηση της OpenAI έχει εκτοξευτεί στα 86 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας εκτοξεύτηκαν μετά την πρώτη κυκλοφορία του ChatGPT, τον Νοέμβριο του 2022. Το συγκεκριμένο Chatbot και οι δυνατότητες που προσφέρει στον χρήστη, έφεραν σε πρώτο πλάνο τη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή έγινε πολύ γρήγορα viral, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν απλό κείμενο σε δημιουργική συνομιλία ή ακόμα και να περνούν εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Η τεράστια απήχηση του ChatGPT ώθησε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alphabet και η Meta να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη λεγόμενη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά την απομάκρυνση του Σαμ Άλτμαν η OpenΑΙ ανακοίνωσε ότι προσωρινός CEO αναλαμβάνει ο Έμετ Σίαρ, πρώην στέλεχος της Twitch.