Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη Sun για τις φορές που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει, την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας κατάφεραν να σταματήσουν τις συνωμοσίες»

«Τουλάχιστον πέντε φορές προσπάθησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να με δολοφονήσει», επεσήμανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κι μάλιστα ανέφερε ορισμένες λεπτομέρειες.

«Πέντε ή έξι συνωμοσίες έγιναν για την δολοφονία μου, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας κατάφεραν να τις σταματήσουν», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμα: Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Ανησυxία για νέο κρεσέντο στην Αθήνα

«Η πρώτη απόπειρα προκάλεσε πανικό, όπως το πρώτο ξέσπασμα του κορονοϊού», προσέθεσε ο Ζελένσκι, και συνέχισε:

«Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα στο Κίεβο για να με σκοτώσουν την πρώτη ημέρα της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι».

Οι σωματοφύλακές του σφράγισαν το γραφείο του με αυτοσχέδια οδοφράγματα και κόντρα πλακέ, ενώ ο Ζελένσκι και οι στενότεροι βοηθοί του πήραν αμέσως τα όπλα τους.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει όλα τα δικαιώματα να υπερασπιστεί τη γη της»

«Κάποιος είπε ότι το γραφείο ήταν σαν ένα τρελοκομείο», ενώ όταν βρετανοί και αμερικανοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν να βγάλουν τον πρόεδρο από το Κίεβο -εν μέσω φόβου ότι θα μπορούσε να πέσει μέσα σε λίγες ώρες- εκείνος απάντησε με την φράση: «Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι βόλτα».

Σε ερώτηση πάντως για το αν η Ουκρανία σκότωνε τον Πούτιν αν είχε την ευκαιρία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε: «Αυτός είναι πόλεμος και η Ουκρανία έχει όλα τα δικαιώματα να υπερασπιστεί τη γη της».