Εντελώς διαφορετική τροπή αρχίζει να παίρνει το σκάνδαλο «Qatargate» μέρα με τη μέρα, την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Διαπιστώνεται πως οι ισχυρισμοί των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, τόσο του Βέλγου Σβεν Μαρί όσο και του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, περί αβάσιμης εμπλοκής της ευρωβουλευτού στην υπόθεση, τεκμηριώνονται με τα καινούρια στοιχεία που προκύπτουν.

Ένα νέο δημοσίευμα της ιταλικής «Corriere della Sera» φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από συνομιλίες μεταξύ της Βελγίδας ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά και του Αντόνιο Παντσέρι, υποδεικνύοντας πως η Βελγίδα πολιτικός γνώριζε πάρα πολύ καλά τις δράσεις του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, με τον οποίο φέρεται να συνεργάζεται κατά κάποιον τρόπο. Θυμίζουμε πως η Μαρί Αρενά είχε τεθεί στο απυρόβλητο της υπόθεσης, καθώς δημοσιεύματα ήθελαν το γιο της και το γιο του εισαγγελέα της υπόθεσης Μισέλ Κλεζ να συνεταιρίζονται σε εταιρεία πώλησης σκευασμάτων κάνναβης.

Η σύγκρουση συμφερόντων είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Μισέλ Κλεζ και το σοβαρότατο κλονισμό της εγκυρότητας των μέχρι τώρα ερευνών των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο «Qatargate». Συμπληρώνουμε, δε, πως η Εύα Καϊλή μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών έπειτα από την πίεση των βελγικών αρχών για «άλλα ονόματα» από αυτά που είχε δηλώσει αρχικά ο Παντσέρι ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο Παντσέρι είχε «δώσει» αρχικά τα ονόματα της Μαρί Αρενά και του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ αργότερα εξέθεσε και το σύντροφο της Εύας Καϊλή, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος κατά το δημοσίευμα λειτουργούσε χειραγωγούμενος υπό τις οδηγίες του Παντσέρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου κατάφεραν να αποσπάσουν συνομιλίες μεταξύ της Μαρί Αρενά και του Αντόνιο Παντσέρι, ακόμη και από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Παντσέρι φαίνεται να πιέζει την Αρενά να παραμείνει στην υποεπιτροπή «DROI» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Θα μείνεις εκεί (σ.σ.: στην επιτροπή) για τους λόγους που ξέρεις» λέει με νόημα ο Παντσέρι στην Αρενά.

Τον Αύγουστο του 2022 ο Παντσέρι επιμένει: «Μη βγεις ακόμη από το παιχνίδι […] όσο είσαι εκεί, μπορώ να μαζέψω περισσότερο χρήμα».

«Θα πρέπει να μου εξηγήσεις πού βρίσκεις τόσο χρήμα!» απαντά γελώντας η Αρενά, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες.

Και συνεχίζει ο Παντσέρι: «Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή την προοπτική, διότι υπάρχουν λεφτά, και θα ήθελα να τα αυξήσω, διότι κατά τη γνώμη μου είσαι πολύ “δυνατή” σε συγκεκριμένους τομείς […]».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακούγονται κάποια ακατάληπτα ποσά, όπως επίσης σημειώνεται πως ένα μεγάλο ποσό προέρχεται από το Κατάρ. Σε άλλη επικοινωνία, ο Παντσέρι ισχυρίζεται πως στο Κατάρ, ο υπουργός Εργασίας της χώρας Αλί μπιν Σαμίκ αλ Μάρι έδωσε στον Ιταλό λομπίστα ένα χρυσό Rolex και ένα κολιέ με κόσμημα ένα τριαντάφυλλο από πετράδια. Ο Παντσέρι παραδέχτηκε πως παραχώρησε το πανάκριβο κόσμημα στην Αρενά. Σημειώνεται πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους ακόμη τετρακόσιες συνομιλίες μεταξύ της Αρενά και του Παντσέρι.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime