Η έκρηξη στη γέφυρα "Rainbow" στο ύψος των συνόρων ΗΠΑ και Καναδά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, είχε για τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς, τους επιβάτες του αυτοκινήτου, ωστόσο το μυστήριο για το τι διημείφθη, αν έγινε δηλαδή τρομοκρατική επίθεση ή ήταν δυστύχημα, δεν έχει διαλευκανθεί ή θα περάσει καιρός. 

Η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό, ανέφεραν από την πλευρά τους πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα στη γέφυρα Rainbow Bridge, η οποία συνδέει το Οντάριο με τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το BBC, το όχημα προσπαθούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ όταν εξερράγη.



«Λόγω του ότι η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή», ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του. Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, επιβεβαίωσε το συμβάν και δήλωσε ότι ενημερώνεται από τις αστυνομικές Αρχές.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Πηγές που επικαλείται το Fox News, κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.



Εκτός από τη γέφυρα "Rainbow", το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο Καναδάς ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.