Μεγάλη ανησυχία έχει εκφραστεί από τη μουσουλμανική κοινότητα στην Ολλανδία σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά την προβλεπόμενη νίκη του ακροδεξιού αντιισλαμικού λαϊκιστικού Κομματος της Ελευθερίας (PVV)  του Γκερτ Βίντερς στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Ως θρησκευόμενος μουσουλμάνος, ανησυχώ», δήλωσε ο Μουχσίν Κιοκτάς, πρόεδρος μιας οργάνωσης για τα συμφέροντα των μουσουλμάνων, μιλώντας σήμερα στην ολλανδική τηλεόραση. «Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Οι μουσουλμάνοι βρίσκονται μπροστά σε δύσκολους καιρούς».

Το PVV του Βίλντερς έχει δηλώσει ότι θα κλείσει τζαμιά και θα απαγορεύσει το Κοράνι, επισήμανε ο Κιοκτάς. Αν ο ακροδεξιός λαϊκιστής καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού και να εφαρμόσει το αντιισλαμικό πρόγραμμά του, αυτό θα σημάνει ότι οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν ελεύθερα τη λατρεία τους, δήλωσε.

«Πιστεύουμε στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Κιοκτάς προσθέτοντας πως σέβεται την κρίση των ολλανδών ψηφοφόρων. «Όμως ως αφοσιωμένος και θρησκευόμενος μουσουλμάνος, ανησυχώ».

Το PVV του Βίλντερς αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.