Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μίλησε με πύρινα λόγια για την Τουρκία και τους εχθρούς της, οι οποίοι προσπαθούν να την κλείσουν στον εαυτό της. Συγκεκριμένα, μίλησε στην τελετή απονομής των βραβείων για την Εβδομάδα Καινοτομίας της Τουρκίας InovaLIG. Ο Τούρκος Πρόεδρος σχολίασε ότι "όσοι προσπαθούν να κλείσουν την Τουρκία στον εαυτό της και να την περιορίσουν στα σύνορά της, σίγουρα δεν έχουν καλοπροαίρετες προθέσεις".

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε πως ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μην επιτρέψουν "προβοκάτσιες που θα βλάψουν την εικόνα της χώρας". "Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εργαστούμε σκληρότερα για να πετύχουμε το στόχο σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι που ξεκινήσαμε με στόχο τον Αιώνα της Τουρκίας", ανέφερε.

Για τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, είπε ότι εκφράζει την υποστήριξή του σε όλους τους καταπιεσμένους αδελφούς της γης.

Για τις εξαγωγές της Τουρκίας, ο Ερντογάν τόνισε: «Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, η χώρα μας, που εξήγαγε 36 δισ. δολάρια το χρόνο, τώρα εξάγει 254 δισ. δολάρια. Γίναμε η 3η χώρα που αύξησε τις εξαγωγές της πιο γρήγορα. Συνεχίζουμε την ανοδική πορεία».