Σάλο είχε προκαλέσει η εξαφάνιση του Ελληνοκύπριου φοιτητή στις ΗΠΑ, με την οικογένειά του να κάνει κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή για τον εντοπισμό του.

Όπως αποδείχθηκε, η εξαφάνιση του 22χρονου φοιτητή στο Μπρούκλιν, συνδέεται με ένα περιστατικό αστυνομικής φύσεως, καθώς, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία μεγάλης ευρύτητας κλοπής, που πραγματοποιήθηκε στο Γουίλιαμσμπεργκ το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 που επικαλείται τα στοιχεία της αναφοράς του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, ο φοιτητής έπεσε στα χέρια των αρχών στις 8:42 το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, εξαιτίας κλοπής θρησκευτικών ειδών από Εβραϊκή Συναγωγή, με την αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις 5.000 δολάρια.

Πάντα με βάση την αναφορά του NYPD, ο Ελληνοκύπριος συνελήφθη από αστυνομικούς στη συμβολή της Νότιας 9ης οδού και της Λεωφόρου Ντιρκς σε μία περιοχή αρμοδιότητας του 90ου αστυνομικού τμήματος του NYPD.

Πώς πραγματοποιήθηκε η κλοπή

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Vin New, που χρησιμοποιει στοιχεία από την τοπική έκδοση Williamsburg NEW, το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 8μιση το πρωί της Κυριακής, στην Εβραϊκή Συναγωγή «Khal Yetev Lev D’Satmar».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο αρχικά δημοσιεύθηκε στην Williamsburg NEW, ο 22χρονος φαίνεται να εισέρχεται στον χώρο δίχως οι παρευρισκόμενοι να του δίνουν ιδιαίτερη σημασία, εστιάζοντας την προσοχή του σε σακουλές με θρησκευτικά είδη, στον προθάλαμο της Συναγωγής.

Στη συνέχεια, βίντεο χωρίς ήχο τον δείχνει να συζητά με έναν ηλικιωμένο Εβραίο, ενώ καθώς περνούν τα δευτερόλεπτα το ύφος γίνεται εντονότερο, με τον νεαρό να περικυκλώνεται από παρευρισκόμενους, τους οποίους καταφέρνει να απωθήσει και τρέπεται σε φυγή, έχοντας μαζί του και τα κλοπιμαία, ενώ κάποιοι βγαίνουν από τη Συναγωγή για να τρέξουν πίσω του.

Σε άλλο βίντεο, εκείνο της σύλληψής του, ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να του κάνει συστάσεις και τον προειοποιεί με τη χρήση τέιζερ, με τον νεαρό να δείχνει δυσφορία πριν οι αστυνομικοί του περάσουν τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο 22χρονος δήλωνε ως μόνιμη κατοικία το Τέξας και φιλοξενούνταν σε διαμέρισμα φίλων του στο Μπρούκλιν, ενώ μέχρι και το πρωί της Δευτέρας δεν είχε περάσει ακόμα από ακρόαση στα δικαστήρια, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Ο νεαρός Ελληνοκύπριος φοιτητής με παρελθόν και στις ομάδες νέων ποδοσφαίρου της Κύπρου μετέβη στις ΗΠΑ το 2021, καθώς είχε λάβει υποτροφία για σπουδές στο Montana State University Billings (MSU Billings), μέσω του προγράμματος AZ Sport Scholarships.

Για τον νεαρό δεν προκύπτει λερωμένο ποινικό μητρώο ή πρότερη εγκληματική δράση.