Tο Ισραήλ καταγγέλλει παραβίαση της συμφωνίας για την κατάπαυση πυρός από τη Χαμάς, μετά την ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμός βόρεια της Γάζας και τον τραυματισμό στρατιωτών του IDF.

Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων διανύει την 1η ημέρα της επέκτασής της. Όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF, η τρομοκρατική οργάνωση παραβίασε την εκεχειρία.

IDF: Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις - Ακούστηκαν και πυροβολισμοί κατά των δυνάμεών μας


Σε ανακοίνωσή του ο IDF αναφέρει: «Την τελευταία ώρα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας κοντά στις δυνάμεις του IDF, παραβιάζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Σε μία από τις περιπτώσεις ακούστηκαν και πυροβολισμοί κατά των δυνάμεών μας.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά αρκετοί μαχητές μας. Οι στρατιώτες μας απάντησαν με πυρά προς τα σημεία που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δυνάμεις του IDF παρέμειναν εντός των συμφωνηθέντων παραμέτρων της κατάπαυσης του πυρός».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29.11.2023), όπως συμφωνήθηκε δηλαδή χθες. Οι IDF έχουν προαναγγείλει ότι θα συνεχίσουν τον πόλεμο με σφοδρές επιθέσεις για να πετύχουν τον στόχο τους, την εξάλειψη των τρομοκρατών.