Συνεχίζεται η απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς, αλλά και από την πλευρά του Ισραήλ παραδίδονται 30 Παλαιστίνιοι. Ειδικότερα, την απελευθέρωση 12 ομήρων της Χαμάς – δέκα Ισραηλινών και δύο υπηκόων άλλων χωρών, οι οποίοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. Οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν απόψε είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη (17 ετών).

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επιβεβαίωσε ότι είδε μόνο γυναίκες στα οχήματα της ΔΕΕΣ, αφότου ολοκληρώθηκε η παράδοση των ομήρων από μασκοφόρους μαχητές της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή της απελευθέρωσης μίας έφηβης από τη Χαμάς, κρατώντας αγκαλιά ένα σκυλάκι

Από την Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει τουλάχιστον δέκα γυναίκες και παιδιά από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Μέχρι σήμερα, 50 ισραηλινοί όμηροι (σ.σ. ορισμένοι εκ των οποίων με διπλή υπηκοότητα) έχουν απελευθερωθεί στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή για τέσσερις ημέρες και παρατάθηκε για άλλο ένα 48ωρο. Επιπλέον, 19 υπήκοοι άλλων χωρών έχουν απελευθερωθεί από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση εκτός του πλαισίου της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.