Ένα βήμα πιο κοντά είναι το Ισραήλ και η Χαμάς προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ.

Στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνει την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων της Χαμάς.

Όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ πριν από αυτή τη συνάντηση, θα συνεδριάσει και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα", δήλωσε ο Νετανιάχου για το θέμα των ομήρων

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ατόμων, ενώ δεκάδες άλλοι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την παράταση της συμφωνημένης εκεχειρίας.

Όσοι πρόκειται να απελευθερωθούν αναμένεται να είναι παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.