Δριμεία κριτική ασκεί στον Ρίσι Σούνακ ο ηγέτης των Εργατικών. Η Βρετανία αναδεικνύει σε πολιτικό ζήτημα την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ηγέτης των Εργατικών ασκεί δριμεία κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ,  εντός της Βουλής των Κοινοτήτων, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν πειράζει το Βρετανικό Μουσείο - είναι ο πρωθυπουργός που έχει χάσει προφανώς τα μάρμαρά του (τα μυαλά του)».

Ειδικότερα ο Στάρμερ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Σούνακ, «ένας συνάδελφος μέλος του ΝΑΤΟ, οικονομικός σύμμαχος. Ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή». 

Διαβάστε επίσης: Η "απρέπεια" του Σούνακ προς τον Μητσοτάκη έκανε τον Πιρς Μόργκαν υπέρμαχο της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

«Γιατί τόσο μικρή πολιτική;», διερωτάται στη συνέχεια ο ηγέτης των Εργατικών.

Η απάντηση Σούνακ

Ο Σούνακ, απαντώντας, ανέφερε ότι «φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας.

Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν και να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος, ήταν ακατάλληλο.

Επιπλέον... όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις γι' αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, θα πρέπει να τις τηρούν».

Ο ηγέτης των Εργατικών συνεχίζει λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει «κανένα σχέδιο» για τις διελεύσεις σκαφών και η μετανάστευση βρίσκεται σε «υψηλό ρεκόρ».