Η αντίδραση μια 36χρονης ομήρου της Χαμάς κατά τη στιγμή της απελευθέρωσής της έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Τις τελευταίες ώρες, η 36χρονη Ριμόν Κιρστ χαρακτηρίζεται ως “ηρωίδα”, καθώς απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Τρίτη. Τη στιγμή που αποβιβαζόταν από όχημα της τρομοκρατικής οργάνωσης, αντιμετώπισε με γενναιότητα ένοπλο μέλος της, ρίχνοντάς του ένα επιβλητικό βλέμμα.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ενώ ορισμένοι περιγράφουν τη ματιά της ως "δολοφονική." Στη συνέχεια, έπιασε από τον ώμο την επίσης όμηρο Μεράβ Ταλ και συνέχισαν προς το σημείο παράδοσής τους στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

«Μην τα βάζετε με τις γυναίκες του Ισραήλ» σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νετανιάχου, Εϊλόν Λεβί.

Η Κιρστ πέρασε 53 ημέρες στα χέρια της Χαμάς αφού απήχθη μαζί με τον συζυγό της, τον 34χρονο Γιαγκέβ Μπούχσταμπ, στο κιμπούτζ Μιρίμ κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές πριν την απαγωγή της Κιρστ η αδερφή του συζύγου της είχε πει ότι «μας έστελνε μηνύματα για το τι συμβαίνει μέχρι που έστειλε "μυρίζω φωτιά, άκουσα μια έκρηξη, μπαίνουν μέσα". Το τελευταίο ήταν ένα ηχητικό μήνυμα προς τη μητέρα της στο οποίο έλεγε "σε αγαπώ τόσο πολύ, συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σου"».

Σε αντίθεση με την 36χρονη ο σύζυγός της παραμένει ακόμα όμηρος της Χαμάς.

Σημειώνεται ότι η Κιρστ ήταν η μια από τις τρεις γυναίκες σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς στο οποίο η τρομοκρατική οργάνωση κατηγορούσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι «τα έκανε θάλασσα» στις 7 Οκτωβρίου.