Αποστάσεις φαίνεται να κρατάει η Κομισιόν για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, τόσο για την συζήτηση που ξεκίνησε τώρα με την απρεπή συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, όσο και για το πώς αυτά εκλάπησαν από τον Παρθενώνα.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκα σήμερα σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν πήραν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος για θέματα πολιτισμού, Γιοχάνα Μπέρνσελ ανέφερε, κατά τη διάρκεια του σημερινού briefing, ότι σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα η Επιτροπή πιστεύει πως αυτό είναι ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Διαβάστε επίσης: Μουσείο Ακρόπολης εναντίον Σούνακ: Πολιτισμός δεν είναι μόνο η Τέχνη αλλά και οι συμπεριφορές των ανθρώπων

Σε νέα ερώτηση εάν η Επιτροπή δεν υποστηρίζει την επιστροφή κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών στην χώρα προέλευσης τους, ο κύριος εκπρόσωπος Έρικ Μάμερ ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν θα πάρει θέση για την διαδικασία με την οποία τα Μάρμαρα έφτασαν στο Βρετανικό Μουσείο και επανέλαβε ότι είναι ένα ζήτημα για συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών που σχετίζονται με την υπόθεση.