Νικημένος από τον καρκίνο πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ. Ο Ντάρλινγκ διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας  πέθανε σε ηλικία 70 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Βρετανός πολιτικός, ο οποίος ήταν επί μακρόν μέλος της κυβέρνησης υπό τους Εργατικούς, πέθανε έπειτα από μια σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο όνομα της οικογένειάς του.

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Εργατικού Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ύφεσης που ακολούθησε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, απέτισε φόρο τιμής σήμερα σε έναν άνδρα «του οποίου η εμπειρογνωμοσύνη και η τιμιότητα συνέβαλαν στη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω της αναταραχής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ εξελέγη βουλευτής το 1987 και η σταδιοδρομία του απογειώθηκε με την άνοδο στην εξουσία των Εργατικών, το 1997. Ήταν επίσης ένας από τους πρωτοστάτες της εκστρατείας τού «όχι» στο δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ