Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από την ζωή ο Χένρι Κίσινγκερ. Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο θάνατος του Κίσινγκερ ήταν μια μεγάλη απώλεια. Ο θάνατος του Χένρι Κίσινγκερ, μιας εμβληματικής αν και αμφιλεγόμενης μορφής της αμερικανικής διπλωματίας, αποτελεί «πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. 

Διαβάστε επίσης: Χένρι Κίσινγκερ: Η ζωή και το έργο του αμφιλεγόμενου διπλωμάτη που επηρέασε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για δεκαετίες

 «Είναι πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε ο Κίρμπι, σημειώνοντας τη στρατιωτική θητεία του Κίσινγκερ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και χρόνια υπηρεσίας σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις μετέπειτα.

 «Ήταν ένας άνθρωπος που, είτε συμφωνούσε κανείς μαζί του είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επηρέασε τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής επί δεκαετίες και σίγουρα είχε αντίκτυπο στον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους, χαιρετίζοντας τη δέσμευση «στην υπηρεσία της χώρας» του διπλωμάτη που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 100 ετών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση για το θέμα αυτό.