Ακόμα μια απώλεια ανώτατου στρατιωτικού μετρά η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού 45χρονος αναπληρωτής διοικητής του 14ου Σώματος Στρατού, Βλαντιμίρ Ζαβάντσκι σκοτώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ανατινάχθηκε νάρκη. Την πληροφορία για τον θάνατο του Ζαβάντσκι μετέφεραν πηγές στη Ρωσία που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το πού συνέβη, αναφέρει το BBC, αν και η μονάδα του βρισκόταν στην περιοχή της Χερσώνας.

Από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το περιστατικό. Αυτό είναι όμως πάγια πρακτική του ρωσικού υπουργείου για υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ακόμη και αν έχουν μιλήσει δημόσια οι συγγενείς τους.

Τουλάχιστον άλλοι έξι Ρώσοι στρατηγοί πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ως σήμερα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί στρατηγοί κατά τη διάρκεια του πολέμου


Τέσσερις στρατηγοί επιβεβαιώνεται ότι πέθαναν τους πρώτους τέσσερις μήνες του πολέμου και άλλοι δύο το καλοκαίρι του 2023. Ο τελευταίος ήταν ο αντιστράτηγος Όλεγκ Τσόκοφ που σκοτώθηκε σε πλήγμα σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσε Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές στο Μπερντιάνσκ, στην κατεχόμενη νότια ακτή της Ουκρανίας.

Ουκρανικές πηγές έκαναν λόγο για άλλους επτά θανάτους Ρώσων στρατηγών, αλλά τουλάχιστον τρεις από αυτούς αποδείχθηκε έκτοτε ότι είναι ακόμη ζωντανοί.