Επιθέσεις σε πελάτες της Booking.com επιχειρούν οι χάκερς δημοσιεύοντας αγγελίες ακόμα σε φόρουμ του σκοτεινού διαδικτύου ζητώντας βοήθεια για την εύρεση θυμάτων. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσφέρουν έως και 2.000 δολάρια (1600 λίρες) για στοιχεία σύνδεσης των ξενοδοχείων, ώστε να εντοπίσουν όσους διαμένουν σε αυτά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το BBC, τουλάχιστον από τον Μάρτιο, πελάτες έχουν εξαπατηθεί για να στείλουν χρήματα σε κυβερνοεγκληματίες.

Θύματα της απάτης έχουν πέσει ήδη πελάτες της booking από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και τις Κάτω Χώρες.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας κυβερνοχώρου το πρόβλημα δεν υφίσταται στην ίδια την Booking.com που δεν έχει παραβιαστεί, αλλά στις πύλες διαχείρισης μεμονωμένων ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία και έχουν χακαριστεί από επιτήδειους.

Εκπρόσωπος της Booking.com δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει ότι ορισμένοι από τους συνεργάτες της σε καταλύματα έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ που «χρησιμοποιούν μια σειρά από γνωστές τακτικές κυβερνο-απάτης».

 

Πηγή: BBC