Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη δολοφονία μιας 14χρονης, η οποία απήχθη πριν από μία εβδομάδα μπροστά από το σπίτι της στα Σκόπια και βρέθηκε νεκρή χθες, Κυριακή (03/12). Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ο δολοφόνος διέφυγε αρχικά στη Σερβία και από εκεί στη Βουλγαρία, όπου και αναζητείται.

Στην απαγωγή της 14χρονης Βάνια Γκιόρτσεφσκα φέρεται να είναι αναμεμειγμένος και ο πατέρας της. Ο ίδιος αρνείται ότι εμπλέκεται στην απαγωγή της ανήλικης κόρης του.

Όπως δήλωσε σήμερα (04/12) ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, το κίνητρο της απαγωγής ήταν το προσωπικό όφελος, με σκοπό οι απαγωγείς να αποσπάσουν χρήματα από τη μητέρα της 14χρονης. Ο πατέρας του κοριτσιού φέρεται να ενημέρωσε τους απαγωγείς για τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής σκότωσε τη 14χρονη με όπλο, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να συλληφθεί από την αστυνομία που είχε ξεκινήσει έρευνα για την απαγωγή. Η μητέρα της ανήλικης που βρέθηκε νεκρή την Κυριακή έξω από τα Σκόπια είχε πωλήσει πρόσφατα ένα διαμέρισμα που είχε και φέρεται να διέθετε ένα χρηματικό ποσό.

Διαβάστε ακόμα: Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονης από τα Σκόπια

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου του 2023 βρέθηκε νεκρός και ένας 74χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε απαχθεί από την ίδια ομάδα που απήγαγε τη 14χρονη. Ο 74χρονος χρωστούσε σ' έναν από τους απαγωγείς 500 ευρώ.

Οι Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δολοφόνου, ο οποίος φέρεται να είναι ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Λιούπτσο Πάλεφσκι, ο οποίος είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές στο παρελθόν. Ο δράστης είναι ιδρυτής και ενός μικρού εξωκοινοβουλευτικού εθνικιστικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι τόσο εγώ όσο και η αστυνομία θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το άτομο ή μάλλον αυτό το τέρας, του οποίου τα ίχνη παρακολουθούμε, να φθάσει το συντομότερο δυνατό στη χώρα μας και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Η 14χρονη είχε απαχθεί στις 27 Νοεμβρίου μπροστά από το σπίτι της στο κέντρο των Σκοπίων την ώρα που κατευθυνόταν στο σχολείο της. Η αστυνομία είχε προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, καθώς συνέτρεχαν λόγοι που έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο.