Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αλβανία απεύθυνε ο Μαργαρίτης Σχοινάς προκειμένου η χώρα να δώσει λύση στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη. «Η Αλβανία δεν πρόκειται να ξεμπλέξει, αν δεν λύσει το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας για τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος.

Σήμερα (04/12), ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, εμφανίσθηκε εκ νέου αυστηρός και επικριτικός για τη στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

 «Δεν θα ανοίξει ούτε ένα ενταξιακό κεφάλαιο με την Αλβανία, αν δεν λυθεί το θέμα Μπέλερη», τόνισε ο κ. Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Mαργαρίτης Σχοινάς: Πιο αντιβρετανική συμπεριφορά από του Σούνακ δεν υπάρχει

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί 74 βέτο από πλευράς Ελλάδας στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι φίλοι μας, στα Τίρανα, νομίζω ότι υποτίμησαν την ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της υπόθεσης».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την απόφαση για αναβολή (11 Δεκεμβρίου) της εκδίκασης του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση, σημείωσε ότι αυτή «δεν είναι ούτε μία καλή ούτε μία κακή εξέλιξη. Η κακή εξέλιξη θα ήταν μία απόρριψη της αίτησης. Η Αλβανία έχει μπλέξει πολύ άσχημα με αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να ξεμπλέξει, αν δεν το λύσει».