Σοκαριστικό βίντεο το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας φέρεται να δείχνει πρώην όμηρο της Χαμάς, την 40χρονη Αμίτ Σουσάνα από το Ισραήλ, να μάχεται κόντρα σε επτά άνδρες της οργάνωσης, στις 7 Οκτωβρίου, οι την έσερναν κυριολεκτικά, σε ομηρία στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Αμίτ συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί το υλικό μετά την απελευθέρωσή της στις 30 Νοεμβρίου και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ειδήσεις του Channel 12.

Μεσανατολικό: Το χρονικό της απαγωγής της 40χρονης δικηγόρου από τη Χαμάς


Η 40χρονη Αμίτ Σουσάνα, ήταν την ημέρα της εισβολής (7/10), άρρωστη στο σπίτι της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Άκουσε τους πυροβολισμούς και έστειλε μήνυμα σε μέλη της οικογένειάς της ότι θα προσπαθήσει να κρυφτεί σε ασφαλές σημείο. Δημοσιεύματα αργότερα ανέφεραν ότι είχε κρυφτεί στην ντουλάπα, όπου τη βρήκαν οι τρομοκράτες.

Η Αμίτ μιλούσε με μηνύματα για περίπου τρεις ώρες με την οικογένειά της το πρωινό εκείνης της ημέρας, από τις 7:00 ως τις 10:10.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι είναι όμηρος της Χαμάς, μία από τους περίπου 240 επιβεβαιωμένους ομήρους. Ως τότε η τύχη της ήταν άγνωστη.