Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του ενώπιον του Κονγκρέσου των ΗΠΑ, επικαλούμενος γεγονός της "τελευταίας στιγμής", σύμφωνα με τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σουμέρ.

"Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να έρθει στην ενημέρωσή μας στις 15.00, κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή", δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επρόκειτο να μιλήσει μέσω βιντεοδιάσκεψης στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ελπίζοντας να αποσπάσει την αποδέσμευση ενός νέου αλλά καίριας σημασίας πακέτου βοήθειας για τη χώρα του που είναι σε πόλεμο.

Η Ουάσινγκτον είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, έχοντας δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, η υπόσχεση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ουκρανία κινδυνεύει σοβαρά, ένα καταστροφικό σενάριο για το Κίεβο, του οποίου η αντεπίθεση, προκαλεί απογοήτευση καθώς δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα εδαφικά κέρδη.