Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσε χθες, Τρίτη 5/12, πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.


«Σύντομα δεν θα είναι ούτε μια από τις μονάδες της Χαμάς ικανή να απειλήσει το Ισραήλ»

Ο στρατός του Ισραήλ κάνει την υπόθεση πως η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

Σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε μια από αυτές τις μονάδες ικανή να απειλήσει το Ισραήλ, επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος μίλησε στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

*Διαβάστε εδώ: Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της ευρύτερης περιοχής - Να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς σταδιακά χάνει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον διεθνών οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΟΗΕ, διότι κατ’ αυτόν δεν καταγγέλλουν τα σεξουαλικά εγκλήματα μελών της Χαμάς σε βάρος γυναικών.

Νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ομήρους που απελευθερώθηκαν στη διάρκεια της πρόσφατης ανακωχής, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως άκουσε φρικιαστικές αφηγήσεις για βιασμούς.