Να επιστρέψει στην εξουσία θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο οι διαθέσεις του όπως ξεκαθάρισε είναι… άγριες. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα γίνει δικτάτορας αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, «εκτός από την πρώτη ημέρα».

Έπειτα από τις προειδοποιήσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από κάποιους Ρεπουμπλικάνους πως απειλείται η δημοκρατία αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, εκείνος ρωτήθηκε δύο φορές αν σκοπεύει να κάνει κατάχρηση εξουσίας για να εκδικηθεί πολιτικούς αντιπάλους, σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. 

Διαβάστε επίσης: "The Apprentice": Η ζωή του Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ταινία - Ποιος θα υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Την πρώτη ημέρα, συμπλήρωσε μιλώντας σε εκδήλωση στην Αϊόβα, θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να κλείσει τα σύνορα της χώρας με το Μεξικό και για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Ντόναλαντ Τραμπ θέλει να επιστρέψει

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που εκτιμάται ότι θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024, έχει μιλήσει πολλές φορές για «αντίποινα» σε πολιτικούς αντιπάλους, αν επιστρέψει στην εξουσία.

Ανάμεσα στους στόχους του είναι ο Τζο Μπάιντεν, οι εισαγγελείς που του έχουν ασκήσει διώξεις και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα όσα έχει πει σε ομιλίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

 «Ο Ντόναλντ Τραμπ μας λέει ακριβώς τι θα κάνει αν επανεκλεγεί. Και απόψε είπε ότι θα γίνει δικτάτορας την πρώτη ημέρα. Οι Αμερικανοί πρέπει να τον πιστέψουν», τόνισε η επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Μπάιντεν, Τζούλι Τσάβεζ Ροντρίγκεζ, αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου.