Τη στήριξή του στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς  θέλησε να εκφράσει ο Εμανουέλ Μακρόν γι’ αυτό και παραβρέθηκε σε τελετή για την εβραϊκή Χάνουκα, όμως τελικά… δεν του βγήκε σε καλό. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μπορεί να είχε καλές προθέσεις, όμως δέχτηκε έντονη κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η γιορτή έγινε μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Μακρόν θέλησε να δώσει το «παρών» για να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

Διαβάστε επίσης: Αιχμές Μακρόν για Νετανιάχου: “Αν θέλετε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά τη Χαμάς ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια”

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 Δεκεμβρίου δείχνει τον αρχιραββίνο της Γαλλίας να ανάβει το πρώτο κερί της γιορτής, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί.

Τι λένε για τον Μακρόν οι πολιτικοί του αντίπαλοι

Ωστόσο, η κίνησή του επικρίθηκε. Κι αυτό επειδή οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγόρησαν ότι παραβιάζει την κοσμικότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας, οι νόμοι της οποίας για ανεξιθρησκεία και για απαγόρευση εμπλοκής της όποιας εκκλησίας στα θέματα του κράτους είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να «σβήσει» την εστία αντιπαράθεσης, απαντώντας ότι η «κοσμικότητα δεν σημαίνει ότι σβήνουμε όλες τις θρησκείες». Όμως το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ενώ έντονα αρνητικά σχόλια ακούγονται για την κίνησή του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.