Η θέληση και η δύναμη ενός 8χρονου παιδιού από την Ουκρανία που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρωσικό πύραυλο, τον έχουν μετατρέψει σε έναν μικρό ήρωα που δεν κάνει πίσω παρά τις δυσκολίες και τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του.

Το κουδούνι καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους και ανάμεσά τους είναι και ο Ρομάν Ολέκσιβ, το παιδί με την μωβ κουκούλα στο κεφάλι και τα ειδικά γάντια στα χέρια.

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ρωσική επίθεση στη Βίνιτσα. Οι Ρώσοι χτύπησαν μία κλινική με πύραυλο Κρουζ.

«Ο Ρομάν και η σύζυγός μου είχαν ραντεβού με γιατρό στην κλινική Neuromed. Περίμεναν να δουν τον γιατρό. Τότε ήταν που χτύπησαν οι πύραυλοι, έγιναν εκρήξεις. Η σύζυγός μου σκοτώθηκε και ο Ρομάν ήταν ένας από τους λίγους που επέζησαν από την επίθεση», είπε ο πατέρας του.

Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ο Ρομάν ήταν βαριά τραυματισμένος. «Είχε τραύματα από θραύσματα στο κεφάλι, είχε σπάσει το χέρι, σχισμένους μύες στο δεξί πόδι και εγκαύματα».

Οι γιατροί στο Λβιβ σταθεροποίησαν την κατάσταση του παιδιού και τον έστειλαν σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στη Δρέσδη. Έμεινε εκεί σχεδόν ένα χρόνο, υποβλήθηκε σε 30 χειρουργικές επεμβάσεις.

O Ρομάν ένιωσε έτοιμος να επιστρέψει στο σχολείο. Οι συμμαθητές του τον καλοδέχτηκαν.

Τώρα μπορεί να ασχοληθεί με αυτά που λατρεύει… τον χορό αλλά και τη μουσική.

Όπως λέει ο πατέρας του, το θέμα για τον Ρομάν δεν είναι τι έχει περάσει, αλλά το πώς θα συνεχίσει τη ζωή του.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από MEGA