Αναστάσωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που φαίνονται στρατιώτες του Ισραήλ, οι οποιοι καταστρέφουν ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, Ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν να καταστρέψουν ανθρωπιστική βοήθεια, τραγουδούν ρατσιστικά συνθήματα και προκαλούν φθορές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός στρατός απαντά ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και υπόσχεται πειθαρχικές διώξεις, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για τα απαξιωτικά βίντεο.

«Oι δυνάμεις μας επιχειρούν σύμφωνα με τις αξίες και το πνεύμα του ισραηλινού στρατού» ισχυρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Όλα αυτά, ενώ η στήριξη της Δύσης προς το Ισραήλ δοκιμάζεται, μετά και από μία έντονη επικοινωνία ανάμεσα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε πως το «Ισραήλ χάνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας» και ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στην κυβέρνηση», με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να του απαντά πως «εσείς ισοπεδώσατε με βομβαρδισμούς τη Γερμανία και ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους».