Μια τρομακτική πτώση είχε ένας σκιέρ στο Mount Washington Avalanche Center στις ΗΠΑ, καθώς παγιδεύτηκε και παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ έκανε σκι μαζί με άλλους σε μεγάλο υψόμετρο.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο (9 – 10.12.2023), όταν οι σκιέρ ανέβηκαν το βουνό Washington στο Νέο Χαμσάιρ για να ξεκινήσουν την κατάβασή τους με τα πέδιλά τους. Όταν βρέθηκαν στην κορυφή Airplane Gully, ο 30χρονος Ντόμινικ Τόρο, δημιούργησε μια χιονοστιβάδα, η οποία τον παρέσυρε.

Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Mount Washington Avalanche Center δείχνουν καρέ-καρέ όσα τρομακτικά έγιναν. Τα πρώτα πλάνα είναι από την κάμερα ενός άλλου σκιέρ και τα επόμενα είναι από την κάμερα αυτού που παγιδεύτηκε στη χιονοστιβάδα και εντέλει τραυματίστηκε σοβαρά.

Διαβάστε ακόμα: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον Σουμάχερ: Τα 3 κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα

Μάλιστα, ο σκιέρ τραυματίστηκε στο πόδι και απειλήθηκε η ζωή του, ωστόσο η άμεση κλήση στις διασωστικές Αρχές και οι πρώτες βοήθειες που παρέθεσαν οι άλλοι δύο στο θύμα ήταν καθοριστικές για να μείνει ζωντανός και να πραγματοποιηθεί η αερομεταφορά του από το σημείο.

Η στιγμή που ο σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα


Πώς συνέβη η τρομακτική πτώση του σκιέρ

Ο σκιέρ, αρχικά, αρχίζει να κατεβαίνει κατά μήκος του απαλού λευκού χιονιού με τα μπατόν του. Ξαφνικά και μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ένα τεράστιο κομμάτι χιονιού αποκολλάται από το βουνό και τον παρασέρνει στην πλαγιά. Φυσικά, ο σκιέρ χάνει τον έλεγχο.

Ο 30χρονος προσπαθεί να συγκρατηθεί, καθώς πέφτει μαζί με τη χιονοστιβάδα ενώ το χιόνι αρχίζει να τον καλύπτει και να του κόβει την ορατότητα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του σκιέρ.

Με πληροφορίες από DailyMail και Northeast Explorer