Πέντε παιδιά, ηλικίας 2,4,5,11 και 13 βρήκαν τραγικό θάνατο έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στην πόλη Μπούλχεντ, στη βορειοδυτική Αριζόνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα των Αρχών, φαίνεται πως τα ανήλικα θύματα ήταν μόνα τους στο σπίτι, δίχως την παρουσία ενήλικα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία ο πατέρας των παιδιών έκανε χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και τα θύματα δεν κατάφεραν να βγουν από το σπίτι. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει για την ώρα άγνωστη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τέσσερα από τα θύματα ήταν αδέρφια, ενώ το πέμπτο συγγενής τους.

«Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε στους ερευνητές ότι είχε φύγει για περίπου 2,5 ώρες για να αγοράσει είδη παντοπωλείου και χριστουγεννιάτικα δώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πόλης.

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του κάτω ορόφου, «πιθανότατα καθιστώντας αδύνατο για τα παιδιά στο υπνοδωμάτιο του επάνω ορόφου να βγουν με ασφάλεια από την κατοικία», δήλωσαν οι αρχές. Και τα πέντε θύματα βρέθηκαν στο ίδιο υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Φαίνεται ότι η φωτιά είχε ανέβει στη μοναδική σκάλα του σπιτιού, εμποδίζοντας τη διαφυγή τους.