Το τουρκικό μαχητικό KAAN, σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, θα απογειωθεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Το CNN Turk υπενθυμίζει δηλώσεις του Ερντογάν που στοχοποιούσε την Ελλάδα: «Και με το μαχητικό θα ενοχλούμε όσους βρίσκονται στην απέναντι όχθη των υδάτων», μεταδίδει για τον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Κωστίδης.

Το CNN ανέφερε: «Aς θεωρήσουμε πως εκτοξεύεται κάποιος πύραυλος από το έδαφος. Αυτό το αεροσκάφος το Kaan δεν θα χρειαστεί να κάνει επίθεση. Αυτό έχει κόστος καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τέτοιες δυνατότητες που ξεπερνούν μια τέτοια προσπάθεια. Το αεροσκάφος θα εκτοξεύσει τον πύραυλο Aksungur και θα δώσει εντολή να πλήξει αυτόν το στόχο. Ο πιλότος δεν έχει να κάνει κάτι άλλο. Ας θεωρήσουμε πως ισχύει το ίδιο όταν εκτοξευθεί κάποιος πύραυλος όταν θα πετάει πάνω από το Αιγαίο ή την Αν.Μεσόγειο. Εκτόξευση πυραύλου από κάποιο πλοίο. Ή αν το πλοίο περάσει σε φάση επίθεσης. Αυτό λοιπόν είναι αεροσκάφος 5ης γενιάς».

Τι έλεγε ο Ερντογάν: «Αν παρατηρήσετε πως απο κάθε επιτυχία της Αμυντικής μας Βιομηχανίας ενοχλούνται κάποιοι εδώ όπως και κάποιοι άλλοι, στην απέναντι πλευρά των υδάτων. Aπο αυτό όπως και με άλλα εξοπλιστικά ενοχλούνται όσοι βρίσκονται στην άλλη όχθη των υδάτων. Μη μας παρεξηγήσουν άλλα εμείς θα συνεχίσουμε και αυτούς που μας αμφισβητούν, όπως και αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων!»