Δεν έχουν σταματήσει οι εκρήξεις από το ηφαίστειο στην Ισαλνδία στην χερσόνησο Ρέικιανες, η οποία έχει γεμίσει από πύρινα ποτάμια, η λάβα εκτοξεύεται σε ύψος έως και 100 μέτρων.

Το ρήγμα που έχει σχηματιστεί στο σημείο της έκρηξης ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα σε μήκος και η λάβα που βγαίνει από μέσα δημιουργεί εικόνες αποκάλυψης.

Η έκρηξη θα διαρκέσει για εβδομάδες ή και μήνες. Είναι αδύνατο να πούμε πόσο ακριβώς θα διαρκέσει σε σύγκριση με άλλες εκρήξεις στην Ισλανδία. θΕιδικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί στους χιονισμένους λόφους. Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την λάβα έτοιμη να δράσουν όπου χρειαστεί. Ένας τουρίστας που χάθηκε ενώ περπατούσε, διασώθηκε από τις Αρχές.

Οι Αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μείνει μακριά για την ασφάλειά τους. Κάποιοι ωστόσο επιλέγουν να αψηφίσουν τις συστάσεις.

«Η οικοδέσποινά μας, μας έστειλε ένα μήνυμα και μας είπε πως το ηφαίστειο εξερράγη. Φυσικά και ήρθαμε εδώ για να το δούμε. Γιατί; Είναι μια ευκαιρία ζωής για εμάς. Δε θέλουμε να το χάσουμε».

Οι αεροπορικές πτήσεις στην Ισλανδία συνεχίζονται κανονικά

Παρά τις στάχτες που έχουν φτάσει ήδη στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ λειτουργεί κανονικά. Η μετεωρολογική υπηρεσία μετρά συνεχώς τις μετακινήσεις του εδάφους, την τοξικότητα των αερίων αλλά και τη σεισμικότητα.

Η Ισλανδία έχει 32 ενεργά ηφαίστεια.

Πήγη: Megatv