Κανένας Έλληνας φοιτητής ή πολίτης δεν είναι μεταξύ των θυμάτων στην Πράγα μετά το μακελειό που σημειώθηκε στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Πρεσβεία.

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα μέσω των λογαριασμών της στα social media, καθώς η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι δημοφιλής προορισμός ενόψει των Χριστουγέννων ενώ εκεί ζουν και πολλοί Έλληνες φοιτητές ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

 Οδηγίες στους Έλληνες που βρίσκονται στηνΠράγα

Η Ελληνική Πρεσβεία έδωσε και οδηγίες σε όσους Έλληνες βρίσκονται στην Πράγα, να αποφεύγουν την Πλατεία Γιαν Πάλαχ, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. 

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στην Πράγα: Βίντεο-σοκ με τρομοκρατημένους φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν

 «Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων», αναφέρει η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.

 «Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669», προσθέτει η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.


ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του...

Δημοσιεύτηκε από Greek Embassy Prague στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023

Αναλυτικά το μήνυμα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πράγα μετά το μακελειό:

«ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου του Καρόλου, που έλαβε χώρα σήμερα 21.12.2023 στις 15:00 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 24 (μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τσεχικής αστυνομίας) παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα όπως αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου ευρίσκεσαι το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669.

Μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που έχει η Πρεσβεία, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων».