Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία,  υπογράμμισε σήμερα ότι η Δύση δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει και ότι η στήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί έστω κι αν «μας κοστίζει».

Κατά τη συνάντησή του με γάλλους στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιορδανία, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Εσείς που γνωρίζετε ποια είναι η ισορροπία δυνάμεων, αξιολογείτε τι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί και πόσο (σημαντικό είναι ότι) δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει».

Μακρόν: Καθοριστική για τη μελλοντική μας ασφάλεια η στήριξη στην Ουκρανία


«Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για εμάς τους Ευρωπαίους; Για αυτό θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουμε, έστω κι αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη και για την κυριαρχία της Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κι ενώ ΗΠΑ και ΕΕ καθυστερούν να αποδεσμεύσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.