Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει έναν χειρούργο να γρονθοκοπεί… μια ασθενή στο κεφάλι τουλάχιστον τρεις φορές ενώ την χειρουργεί στα μάτια!

Αν και το περιστατικό έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019 σε νοσοκομείο στην Κίνα, έγινε γνωστό μόλις αυτή την εβδομάδα, αφού η γιατρός Ai Fen, μοιράστηκε πλάνα CCTV από τη χειρουργική επέμβαση.

Η ασθενής ήταν γυναίκα 82 ετών και «κατά τη διάρκεια της επέμβασης, λόγω τοπικής αναισθησίας, η ασθενής είχε δυσανεξία». Μετακίνησε το κεφάλι και τα μάτια της πολλές φορές, σύμφωνα με δήλωση της διοίκησης του νοσοκομείου. Καθώς η ασθενής μπορούσε να μιλήσει μόνο μια τοπική διάλεκτο και δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις του γιατρού στα μανδαρινικά, ο χειρουργός «αντιμετώπισε την ασθενή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Οι τοπικές αρχές λένε ότι η ασθενής υπέστη μώλωπες στο μέτωπό της.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και κατέβαλε το ποσό των... 63 ευρώ ως αποζημίωση στην ασθενή, σύμφωνα με τον γιο της. Ο ίδιος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η μητέρα του είναι τώρα τυφλή από το αριστερό της μάτι, αν και δεν ήταν σαφές αν αυτό οφείλεται στις γροθιές που έφαγε ή σε άλλο λόγο.

Η μητρική εταιρεία του νοσοκομείου Aier China δήλωσε ότι απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον χειρουργό - ο οποίος είναι μάλιστα και κοσμήτορας.

Δείτε το βίντεο:


Με πληροφορίες από Daily Mail