Την εφιαλτική περιπέτεια που πέρασε διηγήθηκε ένας Έλληνας επιβάτης από τη Θεσσαλονίκη που είχε εγκλωβιστεί λόγω χιονοθύελλας στο πούλμαν στο ταξίδι του από την Πράγα έως τη Βιέννη. Συγκεκριμένα, εκατό εκδρομείς είχαν παραμείνει επί ώρες στο δρόμο μέσα στο λεωφορείο όπου υπήρχαν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, όπως περιέγραψε ο επιβάτης στο MEGA.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο (23/12) το πρωί. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία με προορισμό τη Βιέννη.

Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. 

Το εθνικό δίκτυο της χώρας παρέλυσε, πολλά ατυχήματα προκλήθηκαν ενώ ανατράπηκαν και βαρέα οχήματα.

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Βιέννη: "Δεν υπήρξε κινητοποίηση από τις Αρχές"

Ο κύριος Σάκης, εκδρομέας μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για την ταλαιπωρία που πέρασε. 

"17 ώρες ήμασταν εγκλωβισμένοι μέσα στα λεωφορεία. Δεν υπήρξε κινητοποίηση από τις Αρχές. Επικοινωνήσαμε με την πρεσβεία και βρήκαμε ”τοίχο”, καθώς μας είπαν να κάνουμε υπομονή. Από χθες το μεσημέρι στις 2 η ώρα καταλήξαμε στο ξενοδοχείο σήμερα το πρωί στις 7 η ώρα", δήλωσε ο επιβάτης από τη Θεσσαλονίκη.