Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Νιου Τζέρσεϊ, καθώς μια γυναίκα κατηγορείται ότι υποδυόταν τη θεία της που είχε πεθάνει από το 1998 και εισέπραττε τη σύνταξη και τα επιδόματά της για όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι, έφτασε να έχει λάβει ποσό που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια, όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η 77χρονη από το South Orange εισέπραττε τη σύνταξη και τα επιδόματα που δικαιούνταν η νεκρή θεία για 25 χρόνια, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ.

*Διαβάστε εδώ: Απίστευτο περιστατικό στην Ιταλία: 88χρονη πέθανε όταν είδε τον λογαριασμό ύδρευσης των 15.000 ευρώ - Είχε γίνει λάθος

Τον Οκτώβριο του 2022, κρατικός υπάλληλος κάλεσε σε αριθμό τηλεφώνου που είχε δώσει η θεία της γυναίκας, για να διαπιστώσει αν ήταν ακόμη ζωντανή, αφού θα είχε ξεπεράσει τα 100, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής της.


Συνελήφθη η 77χρονη

Η 77χρονη σήκωσε το τηλέφωνο υποδυόμενη τη θεία, αλλά οι μπερδεμένες απαντήσεις της φαίνεται ότι την πρόδωσαν.

Από το 1998 έως το 2023, καρπώθηκε 1.011.004,85 δολάρια, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η γυναίκα συνελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της απάτης.

Τόσο η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης (SSA), όσο και το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ, συνέχισαν να καταθέτουν παροχές στον τραπεζικό λογαριασμό της θείας της γυναίκας έως ότου ανακαλύφθηκε ο θάνατός της, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη έκοβε και επιταγές, πλαστογραφώντας το όνομα της θείας τις οποίες κατέθετε σε δική της εταιρεία.

Επιπλέον, έκανε χρήση επιδομάτων για καύσιμα και αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Η γυναίκα είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια, πρόστιμο έως και 250.000 δολάρια ή πρόστιμο «διπλάσιο από το χρηματικό κέρδος ή ζημία που προκαλείται από το αδίκημα, όποιο είναι μεγαλύτερο».