Μία Αμερικανοϊσραηλινή γυναίκα σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς την ημέρα που ξεκίνησε η επίθεση στο ισραηλινό έδαφος. Η 70χρονη ήταν κάτοικος του κιμπούτς Νιρ Οζ και ήταν όμηρος μαζί με το σύζυγο της στη Γάζα, ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κιμπούτς. 

Η Τζούντιθ Γουάινσταϊν Χαγκάι «τραυματίστηκε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και τώρα επιτράπηκε να ανακοινώσουμε ότι την ίδια ημέρα» υπέκυψε στα τραύματά της, ανέφεραν οι αρχές του κιμπούτς.

Η 70χρονη ήταν η σύζυγος ενός από τους ομήρους που μεταφέρθηκαν από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και είχε αποκτήσει επτά εγγόνια. Εργαζόταν ως καθηγήτρια αγγλικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή για μαθητές με προβλήματα συγκέντρωσης και προσοχής.

Ισραήλ: Οι σοροί του ζευγαριού βρίσκονται στη Γάζα

Την Τετάρτη το κιμπούτς ανέφερε ότι ο 73χρονος σύζυγός της Χαγκάι, ο Γκάντι, πέθανε στη Γάζα, υπό παρόμοιες συνθήκες. Οι σοροί τους βρίσκονται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμη ζωντανή αλλά (…) δεν είμαι βέβαιος», είχε δηλώσει ο γιος της Τζούντιθ, ο Άχλ Χαγκάι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στις αρχές του μήνα.

Περίπου 250 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Σήμερα, 129 από αυτούς παραμένουν ακόμη όμηροι στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ