Κοινό μυστικό είναι στους διαδρόμους της βρετανικής Βουλής πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Οι Εργατικοί μιλούν για την προοπτική γενικών εκλογών τον Μάιο του 2024, με την Έμιλι Θοενμπέρι να λέει ότι είναι «το χειρότερα κρυμμένο μυστικό».

Βρετανία: Μάιος ο πιθανότερος μήνας διεξαγωγής των εκλογών


Σε δηλώσεις της η σκιώδης υπουργός είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό στις 6 Μαρτίου (νωρίτερα από άλλη φορά εδώ και χρόνια, πέρα από την περίοδο της πανδημίας) φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο Μάιος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία.

Πόσο μάλλον που ο προϋπολογισμός περιέχει μεγάλες φορολογικές περικοπές.

Αλλά και οι Εργατικοί προετοιμάζονται για εκλογές τον Μάιο, σημειώνει ο Guardian, παρά το γεγονός ότι το γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές πιστεύουν ότι ο Σουνάκ θα περιμένει μέχρι το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Όσο καθυστερήσει θα έδινε στους Συντηρητικούς περισσότερες ελπίδες να ανακάμψουν στις δημοσκοπήσεις όταν υπολείπονται των Εργατικών κατά 15-20 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ ζήτησε από τους σκιώδεις υπουργούς να έχουν έτοιμες τις πολιτικές τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε το μανιφέστο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.