Σε ένα παγωμένο ποτάμι στη ρωσική Άπω Ανατολή προσγειώθηκε ένα επιβατικό αεροσκάφος με 34 επιβάτες προφανώς λόγω λάθους του πιλότου.


Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε όταν το σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφος Antonov An-24 της Polar Airlines προσγειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στους πάγους του ποταμού Κολυμά, αντί στη λωρίδα προσγείωσης του αεροδρομίου Ζιριάνκα, δίπλα στην όχθη του.

Οι αρχικές έρευνες διαπίστωσαν λάθος του πιλότου, είπαν οι εισαγγελείς.

Διαβάστε ακόμα: Σοκαριστικό βίντεο από προσγείωση αεροπλάνου - Αναπηδούσε στον διάδρομο προσγείωσης

Απίστευτη... προσγείωση στη Σιβηρία: «Λάθος του πληρώματος κατά την οδήγηση του αεροσκάφους»

«Κατά την προσγείωση, το αεροπλάνο παρέκκλινε από τον διάδρομο προσγείωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του συμβάντος ήταν ένα λάθος του πληρώματος κατά την οδήγηση του αεροσκάφους», δήλωσε η εισαγγελία Μεταφορών της Ανατολικής Σιβηρίας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το συμβάν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 30 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος. Η πτήση PI217 αναχώρησε από τη Γιακουτία, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας των Σάχα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, νωρίς την Πέμπτη. Είχε προορισμό τη Ζιριάνκα, 1.100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, και επρόκειτο να πετάξει σε μια άλλη μικρή πόλη, στο Σρεντνεκολύμσκ, προτού επιστρέψει στη Γιακουτία, την πιο παγωμένη πόλη του πλανήτη.

Σε βίντεο που τράβηξε ένας από τους επιβάτες διακρίνεται το αεροσκάφος σχεδόν στο κέντρο του παγωμένου ποταμού Κολυμά στην ανατολική Σιβηρία. Ο υδράργυρος αυτή την εποχή του χρόνου στη Ζιριάνκα πέφτει στους -40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία: Στους -58 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας!