Όλο και μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από το «άγνωστο αντικείμενο» που καταγράφηκε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Εξ΄αρχής οι υποψίες στράφηκαν στην πλευρά της Ρωσίας, που εξαπέλυσε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, σε μεγάλο μέρος της επικράτειάς της, ακόμη και στη Λβιβ, την περιοχή που συνορεύει με την Πολωνία.

Οι υποψίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς όπως ανακοίνωσε επίσημα Πολωνός στρατηγός, όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισέβαλε σήμερα στον πολωνικό εναέριο χώρο ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος.

Ωστόσο όπως καταγράφηκε από την τροχιά του άγνωστου αντικειμένου στα ραντάρ της Πολωνίας, αλλά και από το γεγονός πως δεν υπήρξε κάποια πρόσκρουση ή – πολύ περισσότερο – έκρηξη του «αντικειμένου», δηλαδή πιθανότατα του ρωσικού πυραύλου, οδηγεί στο συμπέρασμα πως αυτός επανήλθε στην ουκρανική επικράτεια.

Πάντως η Πολωνία έχει τεθεί σε επιφυλακή μετά το «περίεργο» συμβάν.

Πολωνία: Το περιστατικό με τον "αδέσποτο" πύραυλο του 2022


Υπενθυμίζεται πως «αδέσποτος» ουκρανικός πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζέβοντοφ στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο του 2022, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε φόβους για επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα.

Τον Απρίλιο, στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοσκ κοντά στην πόλη Μπίντγκοζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.