Τον δρόμο για τις αλβανικές φυλακές πήρε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης ο οποίος μεταφέρθηκε κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χειμάρρα προκειμένου να παραστεί στο νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε η γιαγιά του.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το himara.gr, ο Μπελέρης κρατήθηκε στην κλούβα και δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία. Μάλιστα λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα αστυνομικοί έβγαλαν τον Μπελέρη από την κλούβα με τους Χειμαρραίους να φωνάζουν το όνομά του και να τον χειροκροτούν.



Μετά από πέντε λεπτά οι αστυνομικοί όπως ανέφερε το himara.gr τον έβαλαν κυριολεκτικά σηκωτό στην κλούβα προκειμένου να τον μεταφέρουν στις φυλακές. Έτσι, η 6ωρη άδεια που είχε λάβει ο εκλεγμένος δήμαρχος έγινε ουσιαστικά άδεια λίγων λεπτών, ενώ δεν του επετράπη να πάει όπως σημειώθηκε ούτε στο ναό για την εξόδιο ακολουθία, ούτε στο πατρικό του, όπου διέμενε η γιαγιά του.


Οι κάτοικοι της Χειμάρρας γεμάτοι αγανάκτηση προπηλάκισαν τους αστυνομικούς με αφορμή τον τρόπο της μεταφοράς του Μπελέρη στην κλούβα. Οι αστυνομικοί φεύγοντας χτύπησαν δύο κατοίκους της Χειμάρρας που βρίσκονταν έξω από το νεκροταφείο.

Υπενθυμίζεται πως βάσει προγραμματισμού ο Φρέντι Μπελέρης, θα βρισκόταν για λίγες ώρες εκτός φυλακής προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή.

Ο νόμος στην Αλβανία προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις άδεια δύο ημερών, ωστόσο οι αλβανικές Αρχές χρησιμοποίησαν διάφορα προσχήματα και έδωσαν άδεια 6 ωρών στον Μπελέρη.