Για το μακελειό που σημιεώθηκε νωρίτερα σήμερα (03.01.2024) στο Ιράν έστειλε συλλυπητήρια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 73 άτομα, ενώ 170 τραυματίστηκαν στο μνημόσυνο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Κερμάν του Ιράν», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Θεός να ελεήσει όσους έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον φίλο και αδελφό ιρανικό λαό», καταλήγει το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στο Ιράν - Έκρηξη κοντά σε νεκροταφείο (Βίντεο)

Τους 73 έφτασαν οι νεκροί και τους 170 οι τραυματίες έπειτα από τουλάχιστον δύο εκρήξεις στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά σε νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο δολοφονημένος διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι εκρήξεις έγιναν στην 4η επέτειο από την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, καθώς πραγματοποιείτο και μνημόσυνο για τον επικεφαλής της Δύναμης Quds, του βραχίονα ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), που σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.