Αν και συνηθισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης στα χιόνια, οι πολίτες του ''Μεγάλου Μήλου'', είχαν να δουν χιονοπτώσεις εδώ και δύο χρόνια. Τελικά το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/2024), άρχισε να χιονίζει στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Διαβάστε σχετικά: Νέα Υόρκη: Αναμένεται χιόνι αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από δύο χρόνια - Ιστορική απουσία χιονοπτώσεων λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έχουν να δουν χιόνι που να ξεπερνάει τα 2,54 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ από τις 13 Φεβρουαρίου του 2022--αριθμός ρεκόρ 692 ημερών. Το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει αναμένεται να προκαλέσει χιονόπτωση με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 7,6 εκατοστά σε ορισμένα τμήματα της πόλης, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη χιονόπτωση σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα στην Πόλη της Νέας Υόρκης, όταν έπεσαν μόλις 5,84 εκατοστά χιονιού, η μικρότερη ποσότητα που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Νέα Υόρκη: Ενδεικτική της κλιματικής αλλαγής η έλλειψη χιονοπτώσεων στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ


Σε μια πόλη όπου οι χιονοπτώσεις με ύψος χιονιού που ξεπερνά τα 30 εκατοστά δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο--τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα--οι Νεοϋορκέζοι δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χιόνι αυτό το σαββατοκύριακο.

Ειδικοί λένε ότι η έλλειψη χιονιού στη Νέα Υόρκη αποτελεί μια ακόμη ένδειξη του πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Το νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, για παράδειγμα, βίωσε παρατεταμένο καύσωνατο περασμένο καλοκαίρι.