Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε ο Αλεξάντερ Πέιν για τη νέα του ταινία.

Ειδικότερα, ο οσκαρικός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, που έχει ορκιστεί Έλληνας πολίτης, απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες για την ταινία του «Τα παιδιά του χειμώνα».

Η ταινία του Αλεξάντερ Πέιν απέσπασε βραβεία: A’ Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Πολ Τζιαμάτι και B’ Γυναικείος Ρόλος: Ντα’ Βάιν Τζόι Ρούντολφ για τα «Παιδιά του Χειμώνα».

Η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 25 Ιανουαρίου.

*Διαβάστε εδώ: Χρυσές Σφαίρες 2024: Έτσι αποθέωσε τον Γιώργο Λάνθιμο για το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου η Έμα Στόουν


Η ταινία του Αλεξάντερ Πέιν

Το να ξεμείνει χριστουγεννιάτικα ένας ατίθασος έφηβος στο αχανές σχολείο του με μόνη παρέα την αρχιμαγείρισσα την ώρα που όλοι οι συμμαθητές του πάνε σπίτι για γιορτές, αποτελεί αναμφίβολα μια ανεπιθύμητη εξέλιξη στη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν πάντα να γίνουν χειρότερα: ο ήρωάς μας καλείται να υπομείνει τον εγκλεισμό υπό το άγρυπνο βλέμμα του πλέον αντιδημοφιλούς και στρυφνού καθηγητή του. Ο Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει στη δεκαετία του ’70 παρέα με τον αγαπημένο του ηθοποιό, τον Πολ Τζαμάτι.


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχαίρει τους δύο Έλληνες σκηνοθέτες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Αλεξάντερ Πέιν για τη μεγάλη επιτυχία τους, τις 2 Χρυσές Σφαίρες που κέρδισε ο καθένας, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο ταλέντο τους και την επιμονή τους σε έναν κινηματογράφο διαφορετικό, που ξεπερνάει τα όρια των καλλιτεχνικών συμβάσεων, των χωρών, και αναδεικνύεται σε ένα οικουμενικό όπλο για έναν καλύτερο κόσμο.

*Καλύτερη Ταινία (Κωμωδία ή Μιούζικαλ): Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου και A’ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Εμα Στόουν. -- Διαθέσιμη στις αίθουσες του Φεστιβάλ

  • THE HOLDOVERS
*A’ Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Πολ Τζιαμάτι και B’ Γυναικείος Ρόλος: Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ για τα «Παιδιά του Χειμώνα».