Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα σε ανάρτηση της στα social media χαρακτηρίζει τη Νότια Αφρική ως ‘’νομικό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς’’.

Συγκεκριμένα, σήμερα (11/1/2024), πραγματοποιείται η ακρόαση στο Διεθνές Δικαστήριο στο οποίο η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων και ζητά να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση κατά του Χάρβαρντ από Εβραίους φοιτητές – Κατηγορούν το αμερικάνικο πανεπιστήμιο για αντισημιτισμό

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από νομική άποψη, βάσει της σύμβασης, η Νότια Αφρική δεν μπορεί να ζητήσει από το παρόν δικαστήριο διαταγή κατά της Χαμάς.

Στην οργισμένη ανακοίνωση της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα τονίζει ότι ‘’η Νότια Αφρική επιδιώκει να επιτρέψει στη Χαμάς να επιστρέψει για να διαπράξει τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν επανειλημμένα στις 7 Οκτωβρίου’’.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, κατά της Νότιας Αφρικής:

Σήμερα ήμασταν μάρτυρες σε μια από τις μεγαλύτερες επιδείξεις υποκρισίας στην ιστορία, σε συνδυασμό με μια σειρά ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών.

Η Νότια Αφρική, η οποία λειτουργεί ως νομικός βραχίονας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, διαστρέβλωσε πλήρως την πραγματικότητα στη Γάζα μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και αγνόησε εντελώς το γεγονός ότι τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν στο Ισραήλ, δολοφόνησαν, εκτέλεσαν, έσφαξαν, βίασαν και απήγαγαν Ισραηλινούς πολίτες απλώς επειδή ήταν Ισραηλινοί, σε μια προσπάθεια να διαπράξουν γενοκτονία.

Η Νότια Αφρική επιδιώκει να επιτρέψει στη Χαμάς να επιστρέψει για να διαπράξει τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν επανειλημμένα στις 7 Οκτωβρίου, όπως έχουν δηλώσει οι ηγέτες της.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς στο Δικαστήριο, οι Νοτιοαφρικανοί δικηγόροι, αγνοούν επίσης το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα ως ανθρώπινες ασπίδες και ενεργεί μέσα από νοσοκομεία, σχολεία, καταφύγια του ΟΗΕ, τζαμιά και εκκλησίες με σκοπό να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

136 όμηροι κρατούνται αιχμάλωτοι της Χαμάς, τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και στην ιατρική περίθαλψη.

Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να προστατεύει τους πολίτες του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διαχωρίζοντας παράλληλα τους τρομοκράτες της Χαμάς από τον άμαχο πληθυσμό και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να απελευθερώσει όλους τους ομήρους και να εξοντώσει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, μια ρατσιστική και αντισημιτική τρομοκρατική οργάνωση που ζητά στο καταστικό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και τη δολοφονία των Εβραίων.