Ο Λιούις Ράιτ συνελήφθη το 1988 στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός 11χρονου κοριτσιού. Η υπόθεση από την αρχή φάνηκε να έχει κενά, καθώς η αστυνομία κατέληξε σε αυτόν όταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είπε ότι τον είχε δει στη γειτονιά.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές είπαν ότι ο ίδιος ο Ράιτ ομολόγησε, η κατάθεση δεν καταγράφηκε και δεν υπέγραψε ομολογία, όπως είπαν ερευνητές που εξετάζουν παλιές υποθέσεις για πρόσωπα που ίσως είναι αθώα.

35χρόνια μετά απέδειξε την αθωότητα του και αποζημιώθηκε

Τελικά, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Λούις Ράιτ κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του, μετά από εξέταση DNA, που έδειξε ότι αποκλείεται να είναι αυτός ο δράστης. Τώρα, η πολιτεία του Μίσιγκαν, συμφώνησε να του καταβάλει αποζημίωση 1,75 εκατ. δολάρια για τα 35 χρόνια που πέρασε αδίκως στη φυλακή.

Μιλώντας στο Associated Press, ο Λούις Ράιτ δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει κάποια χρήματα για να αγοράσει σπίτι καθώς και ένα όχημα για την αδελφή του. Όπως τόνισε ο δικηγόρος του, «τίποτα δεν μπορεί να επανορθώσει 35 χρόνια σε φυλακή κάτι που δεν έκανε».