Μοιάζει με Μπάρμπι. Από τις συλλεκτικές κούκλες που είναι ντυμένες με στολές... Μόνο που η 22χρονη Μάντισον Μαρς, που στέφθηκε Μις Αμερική 2024, είναι στην πραγματικότητα αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και φοιτήτρια στο Χάρβαρντ.

Την είδαμε ντυμένη στα κόκκινα, ασορτί με τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μπουκέτο που κρατούσε στην αγκαλιά της. Ούτε η ίδια μπορούσε να πιστέψει ότι φορούσε το στέμμα της ομορφότερης κοπέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σήμερα. Για να παίξει τον ρόλο της μέχρι τέλους. Να κλάψει, να μοιραστεί προσωπικές ιστορίες, να ζήσει το παραμύθι και τα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Η ανθυποσμηναγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Harvard Kennedy School αναδείχθηκε νικήτρια στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αμερική 2024 στο Ορλάντο της Φλόριντα, το βράδυ της Κυριακής. Η Μάντισον Μαρς είναι η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που αποκτά τον εθνικό τίτλο.

Μεγαλώνοντας στο Αρκάνσας, η Μαρς είχε έντονο ενδιαφέρον για την επιστήμη, με αποτέλεσμα να φιλοδοξεί να γίνει πιλότος και αστροναύτης στο μέλλον. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 51 διαγωνιζόμενες, οι οποίες έπρεπε να «αντέξουν» όλες τις δοκιμασίες. Και οι 11 φιναλίστ έβαλαν τα δυνατά τους σε μια συζήτηση με «δύσκολα» θέματα, αντί για τις πιο παραδοσιακές ερωταπαντήσεις των καλλιστείων, την παρουσίαση ενός ταλέντου, την ανάδειξη ενός βραδινού φορέματος. Φανταστείτε καλλονές που συζητούν για την τρομοκρατία, την τεχνολογία, τη διατροφή, την κλιματική αλλαγή, φορώντας 12ποντα…

Η Μάντισον Μαρς θέλησε να αναπτύξει το θέμα «ναρκωτικά στην Αμερική», ενώ μίλησε και για τη μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο. Και ως ταλέντο παρουσίασε την εμπειρία που είχε από την απόκτηση άδειας πιλότου στα 16 της χρόνια. Και ο στόχος της ως Μις Αμερική; Nα μαθαίνει και να ηγείται «με πάθος».

Πιλότος Top Gun και μοντέλο; «Τα καλλιστεία αλλάζουν», είπε. «Έχασα τη μητέρα μου πριν από πέντε χρόνια και σχεδόν αμέσως ξεκίνησα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για να ευαισθητοποιήσω τους ανθρώπους για τον καρκίνο του παγκρέατος. Προσπαθώ να κάνω το επόμενο βήμα και να χρησιμοποιήσω τις σπουδές μου για να μάθω πώς μοιάζει η πολιτική…».

Της Σάντυ Τσαντάκη
*Δηοσιεύθηκε στην Απογευματινή την Τρίτη 16 Ιανουαρίου