Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη (16/1) ότι είναι "αδύνατο" να αφαιρεθούν από τη Ρωσία τα στρατιωτικά κέρδη που είχε κάνει στην Ουκρανία και κάνοντας λόγο για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης σε τηλεοπτικά σχόλια ότι οι ιδέες που διατύπωσε η Ουκρανία ήταν "απαγορευτικές φόρμουλες για την ειρηνευτική διαδικασία".

Νωρίτερα, στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ζελένσκι ανέλυσε τους στόχους της Ουκρανίας, ζητώντας γι’ ακόμη μια φορά την οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου.

Πούτιν για εκλογές στις ΗΠΑ: "Νοθεία μέσω της επιστολικής ψήφου"


Σχολιάζοντας τις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε ότι έγινε νοθεία μέσω της επιστολικής ψήφου.

"Στις ΗΠΑ, στις προηγούμενες εκλογές έγινε νοθεία μέσω επιστολικής ψήφου... αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν μέσα σε γραμματοκιβώτια, χωρίς καμία εποπτεία από παρατηρητές, και αυτό ήταν", είπε ο Πούτιν, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του αυτό.

Αντίπαλοι του Πούτιν τονίζουν ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία δεν είναι μια πραγματική εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρόεδρος κατέχει εξουσία χωρίς κανείς να μπορεί να τον αμφισβητεί και ο κύριος αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι, εκτίει περισσότερα από 30 χρόνια ποινή κάθειρξη με κατηγορίες που ο Ναβάλνι λέει ότι είναι κατασκευασμένες.