Επέλαση ψύχους σημειώνεται στις ΗΠΑ όπου σχεδόν το 80% της χώρας παρουσίασε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει παραλύσει πολιτείες ολόκληρες με χιόνια, παγωμένη βροχή και πολικές θερμοκρασίες έως και -35 βαθμούς.

Στην ήδη δύσκολη κατάσταση στις βορειοδυτικές ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ρίξει ακόμα περισσότερο τον υδράργυρο από σήμερα (17/1).

View this post on Instagram

A post shared by ZooMass (@zoomass)

Μεγάλες πόλεις εκατομμυρίων κατοίκων όπως το Όρεγκον, το Πορτλαντ, το Σάλεμ και το Γιουτζίν θα δουν μέχρι 2,5 εκατοστά πάγο ενώ παγωμένη βροχή αναμένεται να πέσει στο Σιάτλ.

Τα σχολεία έχουν κλείσει σε πολλές περιοχές, η κίνηση των λεωφορείων έχει περιοριστεί και τα καταφύγια αστέγων άνοιξαν.

Περισσότεροι από 140 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί υπό προειδοποιήσεις ή προειδοποιήσεις για ακραίες καιρικές συνθήκες ψύχους. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ταξιδεύουν με προσοχή.

Ακόμα, οι αρχές προειδοποίησαν για νέες διακοπές ρεύματος την ίδια στιγμή που συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν το ρεύμα σε χιλιάδες κτίρια που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εδώ και μέρες.

Στο Όρεγκον οι διαχειριστές του σιδηροδρομικού δικτύου έκλεισαν 76 χλμ του κεντρικού δικτύου Interstate 84.