Σύμφωνα με την «Bild», ένα ρολόι «παγίδευσε» τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ο οποίος μάλιστα τέθηκε και υπό κράτηση. Ειδικότερα, μια φωτογραφία που εξασφάλισε η γερμανική εφημερίδα «Bild» δείχνει τον σταρ του Χόλιγουντ Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ μαζί με έναν τελωνειακό υπάλληλο στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ο «Άρνι» βρέθηκε να περιμένει επί ώρες στο αεροδρόμιο, αφότου προσγειώθηκε με το αεροσκάφος του από το Λος Άντζελες..

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», ο σταρ της μεγάλης οθόνης είχε στην κατοχή του ένα πολυτελές ρολόι χειρός Audemars Piguet που προοριζόταν για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που διεξάγεται στο Κίτσμπουελ.

Στόχος του αυστριακής καταγωγής ηθοποιού το ρολόι να δημοπρατηθεί αύριο Πέμπτη σε δείπνο πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής. Ο Σβαρτσενέγκερ τράβηξε αρχικά την προσοχή των τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς αναγνώρισαν τον VIP. Τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να ανοίξει τις αποσκευές του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», επρόκειτο για τυπικό έλεγχο χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Στη συνέχεια οι τελωνειακοί ανακάλυψαν το ρολόι πολυτελείας στις αποσκευές.

Σημειώνεται ότι το ρολόι αποτελεί ειδική παραγγελία, είναι ένα μοναδικό κομμάτι. Η Audemars Piguet φτιάχνει μόνο περίπου 45.000 ρολόγια τον χρόνο, με ετήσιες πωλήσεις περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ, και παρήγαγε το συγκεκριμένο ρολόι χειρός ειδικά για τον Άρνολντ που το είχε στην ιδιωτική του συλλογή.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αφεθεί να φύγει ο ηθοποιός και εάν το τελωνείο θα τον αφήσει να πάρει μαζί του το ρολόι.

Ο εκπρόσωπος του κεντρικού τελωνείου στο Μόναχο είπε στην «Bild» ότι «έχουμε κινήσει ποινικές φορολογικές διαδικασίες. Το ρολόι θα έπρεπε να έχει καταχωρηθεί γιατί είναι εισαγωγής».

 Πηγή: bild.de