To εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας ερευνά τον θάνατο ενός 2χρονου αγοριού, που βρέθηκε νεκρό δίπλα στο πτώμα του πατέρα του, αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι είχαν ενημερώσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές ότι αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια.

Ο 2χρονος Μπράνσον Μπάτερσμπι βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου. Δίπλα του κειτόταν νεκρός ο πατέρας του, Κένεθ, 60 ετών, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο σπίτι του στο Σκέγκνις, στη βόρεια Αγγλία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Βρετανία: Το χρονικό της μακάβριας ανακάλυψης


Εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου της κομητείας Λίνκολνσιρ είπε ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί δύο φορές από έναν κοινωνικό λειτουργό που πήγε στο σπίτι αλλά δεν του άνοιξε κανείς. Την πρώτη φορά, στις 2 Ιανουαρίου, δεν μπόρεσε να μπει στο σπίτι και επικοινώνησε με την αστυνομία αναζητώντας «άλλες διευθύνσεις στις οποίες θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί». Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου, ξαναπήγε στο σπίτι, αν και δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Και πάλι δεν πήρε απάντηση και ειδοποίησε την αστυνομία.

Καθώς δεν έβρισκε ανταπόκριση, ο κοινωνικός λειτουργός επικοινώνησε τελικά με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος του έδωσε την άδεια να μπει μέσα στις 9 Ιανουαρίου. Τότε έγινε η μακάβρια ανακάλυψη.

Η αστυνομία του Λίνκολνσιρ ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας» ενημερώθηκε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που θα ερευνήσει τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών.

Η μητέρα του αγοριού, η Σάρα Πις, είπε στην εφημερίδα ότι το παιδί της πέθανε από ασιτία και κατηγόρησε τις κοινωνικές υπηρεσίες. «Αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπράνσον θα ήταν ζωντανός», υποστήριξε, αναφέροντας ότι ο πατέρας του παιδιού πέθανε γύρω στις 29 Δεκεμβρίου.

Η εκτελεστική διευθύντρια της κοινωνικής υπηρεσίας της κομητείας του Λίλκολνσιρ, Χέδερ Σάντι, είπε ότι η υπόθεση ερευνάται και αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.